Еклектична баня в синьо

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Еклектичният дизайн се характеризира с дръзки комбинации от стилове, цветове и текстури. Възможностите са неограничени и изграждането на една такава баня наистина е много забавно.

Но в някои случаи се оказва трудно, ако се стремим към по-елегантен и естетичен вид. А понякога дори сложно, когато в интериора трябва да се внесе модернизъм и да се получи ефектът за спа и релакс. В този случай на помощ идва синият цвят. Този цвят се съчетава перфектно с белите и неутралните тонове. Освен това той има множество оттенъци, които са доста екзотични и помагат за изграждането на стилна и елегантна баня с еклектичен дизайн.

При този начин на обзавеждане различните стилове се съчетават с невероятна лекота. Поради тази причина изборът на мебели за баня, огледала, осветителни тела и други аксесоари е наистина голям. Но все пак трябва да се подходи внимателно към контрастите. Стенните плочки за баня в син цвят придават много елегантност и шикозност. Ако харесвате по-нестандартното, може да изберете специални пвц или винилови тапети за баня в синьо. През последните години те отново са актуални, а разнообразието им от цветове, шарки и текстури е огромно и има модели, които са истинско произведение на изкуството.

Освен тях може да изберете сини плочки с красива и интересна декорация, декоративно пано или мозайка. Когато използвате един и същ тон, интериорът няма опасност да се претрупа, а банята ще придобие изумителен вид.

Най-големият плюс на синия цвят е неговото огромно разнообразие от нюанси. Те преминават с голяма лекота от един тон в друг. Този преход на цветове е голямо предимство, което дава възможността комбинирането на различни контрастни елементи и текстури в интериора на банята да стане много лесно. Благодарение на синия цвят се създава единство и хармония в обзавеждането за баня. Ако искате да сте в крак с тенденциите, заложете на тюркоазеното синьо.

Ако желаете вашата баня да излъчва успокояваща атмосфера, заложете на плочки за стените в неутрални или бели цветове. Синият цвят ще се съчетае много лесно с тях, така че може да изберете вана в морско синьо и стил винтидж. За изграждане на цялостната визия на помещението изберете завеси, кърпи и всякакви декоративни предмети в тонове, близко до цвета на ваната.

Друго предимство на синьото е отличното му декоративно съчетание с други цветове – в общия случай това са залено, оранжево, бяло, понякога цикламено, сиво и дори черно. Така спокойно може да комбинирате своите мебели за баня в бял цвят със сините плочки или ваната.

Светло синия цвят е особенно подходящ за по-малка като размер баня, защото оптически увеличава пространството, свързва се с морската шир и винаги се асоциира с чистотата. Доказано, е че действа релаксиращо и успокояващо. Няма да сбъркате, ако използвате в своята баня предимно сини нюанси за подовите или стенните плочки, но е възможно да ги комбинирате със синя вана, мивка и тоалетна чиния. Единствено не трябва да прекалявате със синия цвят навсякъде, за да не се получи натрапчива еклектика.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий