Избор на мебели за малка баня

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Красива и едновременно функционална малка баня – възможно ли е това?

Прочетете най-важните неща, които да имаме предвид при избор на мебели за банята, преди да сме започнали ремонт.
За съжаление, на повечето хора им се налага да се справят с обзавеждане на твърде малка баня, което си е истинско предизвикателство. Човек започва да се чуди как да направи така, че в малката квадратура да събере поне най-необходимите неща, че ако може и малко повече.

И в крайна сметка винаги възникват въпросите: Няма ли да изглежда твърде претрупано? Ще мога ли да се обърна в това мъничко пространство или постоянно ще се блъскам в мивката, ваната или шкафовете и събарям неща заради теснотията?

Спокойно, има начин да обзаведете с всичко необходимо дори и малката баня и днес ще говорим именно за тези трикове, които ще ви помогнат да го направите.

Какво ви е необходимо, за да се справите в такава ситуация. Най-вече предварителен план, фантазия и голям избор мебели за баня, от които да изберете най-подходящите за вас.

Минималистично обзавеждане на баня

Най-вече компактни и функционални мебели, свежи, светли цветове и малко въображение. Но да започнем подред.
Както и сами може да се досетите, не е добра идея да избирате твърде тъмни или твърде ярки цветови комбинации за вашата маломерна баня и така да я направите още по-тясна и неприветлива. Чисто белият декор също не е за предпочитане. Най-добре се спрете на комбинация от нежни, светли тонове за вашите плочки за баня и ако е необходимо “разредете” с бяло, за по-красив ефект.

Мебелите в малката баня

Следва да изберем най-практичните в тази ситуация мебели за баня. Модерното обзавеждане на мокри помещения включва малки, но практични мебели и санитарен фаянс – в момента на пазара има впечатляващо разнообразие от идеи, така че, няма да ви е трудно да изберете малка тоалетна чиния, мивка, вана, шкафове и душ. Особено елегантни са малките мивки, тип купа, поставени ефектно върху плот. Още повече, че вие решавате колко голям ще бъде плотът, в съответствие с размерите на помещението.

Използвайте всички ниши

Ако архитектурата на вашата баня включва ниши, непременно ги оползотворете. Там може да се инсталира мивката, душа, тоалетната чиния или пък да ги превърнете във вградени шкафове за необходимите козметични и миещи продукти. Ако пространството е наистина основен фактор, то може вместо вана да инсталирате душ кабина. По този начин ще освободите повече пространство, а подовите плочки ще бъдат винаги сухи. По този начин ако един член от семейството ползва душ кабината, винаги ще има възможност друг да ползва тоалетната или мивката с огледало.

Като последен съвет ще кажем, че при мокри помещения с малка квадратура е наложително бойлера да бъде изнесен извън помещението. Практично решение за малката баня е водонагревателя да бъде със скрит монтаж в окачен таван, някоя ниша или да ползвате хоризонтален бойлер, инсталиран възможно най-високо. По този начин и оптически и практически той няма да се набива на очи и да заема пространство. Така ще освободите значително пространство в мокрото помещение. Освободеното място може да оползотворим за нови мебели за баня като шкафове, етажерки, колони, плот с двойна мивка и т.н.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий