Дизайн на окачени тавани

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Ако сте решили да подмените вашия стар, традиционен таван с модерен окачен таван от гипсокартон, значи сте взели правилното решение.
При избора на дизайн на окачен таван трябва да решите какъв тип ще бъде той – едностепенен или многостепенен. Ако сте избрали едностепенния таван, то в замяна ще получите сравнително лесен монтаж, както и икономия на пари, но от гледна точка на дизайна, многостепенните окачени тавани са много по-разнообразни и интересни.

Едностепенен таван

Едностепенният таван не означава непременно просто равна повърхност и нищо повече. Дизайнерите в тази сфера на строителството се опитват, дори от такъв прост като дизайн таван да направят шедьовър. А шедьоврите често се получават с помощта на една от незаменимите части на всеки окачен таван, а именно осветителните тела. Благодарение на тяхното разположение на тавана, дизайнерите са в състояние да променят, както облика на целия таван, така и да оказват влияние на интензитета на осветлението. Осветлението е главен елемент и може да създаде поразяващ ефект във всеки интериор. В допълнение, многообразната цветова гама на осветителните тела допринасят за цялостното преобразяване на помещението при тяхното запалване, както и “игра” със цветовете по ваш замисъл.

Многостепенен окачен таван

Ако сте избрали многостепенния вариант за изработка на вашия окачен таван, то по тази тема могат да се напише цяла книга, а не само една полезна статия.
Главните компоненти, съставляващи дизайна на един интересен и модерен, многостепенен окачен таван се явяват многообразните конструкции, създавани при монтажа на гипсокартона, както и разнообразното разположение на осветителните тела, вградени в конструкцията. И понеже вече споменахме осветление тук е мястото да кажем, че многостепенните тавани дават страхотно многообразие от възможности за осветяване: контражурно, директно, скрито, с енергоспестяващи лед крушки и т.н.

Приложение на окачените тавани

Разбира се на първо място в тези тавани намират приложение и станаха много модерни в домашни условия. Почти няма съвременен дом без подобен таван. Но тази мода тръгна от заведенията, където се използват масово, както и офис пространствата и елитните шоуруми на големи фирми.

При определяне на дизайна на такъв таван голяма роля играят вашите индивидуални изисквания и необятната фантазия на дизайнера. Ако сте ентусиазирани от желанието да създадете многостепенен окачен таван, но нямате конкретни идеи за реализацията му, на помощ идва интернет със своя огромен брой идеи, снимки и коментари към тях. Но преди да се хвърлите на първия срещнат дизайн, специалистите съветват да се пробвате да създадете собствен дизайн във вашето въображение и тогава да се опитате да намерите подходящ за удовлетворяването на вашите желания проект.

Като ще видите от галерията по-долу таваните от окачен тип имат приложение навсякъде в дома ни. От кухнята, през хола та чак до спалнята.

Галерия окачени тавани за вдъхновение

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий