Критерии при избор на кухненско обзавеждане

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Замисляте ли се за нова кухня за вашия дом?! Или искате да промените старата?! Тогава трябва да си купите подходящи мебели или цялостно кухненско обзавеждане. На пазара днес съществуват много различни стилове, размери и цветове, сред които може да избирате. Има няколко идеи и съвета при покупката на кухня или някои части от нея, които трябва да се спазват.

Изборът и пазаруването трябва да е забавно, нищо че когато избирате кухненско обзавеждане, нещата могат да бъдат доста сложни. За да си спестите доста главоболия и да направите правилния избор, следвайте тези няколко съвета:

1. Бюджет – преди още да сте отворили първия каталог или да сте се запътили към магазина, трябва да определите парите, които може да похарчите за кухнята. Без значение колко и какви промени искате да направите в кухнята си, задължително определете финансовата рамка на вашето начинание. Ще забележите, че цените за кухненско обзавеждане са най-различни според производителя, материалите, размера и качеството. Направете максимално подробно проучване, като не забравяте гаранцията да бъде максимална. Така ще оптимизирате максимално средствата, които може да отделите и преценявате всичко, от което имате нужда, без допълнителни разхищения.

2. Направете си скица на кухнята – когато планирате нова кухня или подмяна на старата, трябва да сте наясно с мястото, с което разполагате. Ако купувате отделни модули и електроуреди, трябва да знаете точно колко място заема всяко едно от тях и как се съчетават едно с друго. Много полезно в тези случай е да имате скица на кухнята, за да не се окаже, че някой шкаф пречи на фурната ви да се отвори. Важно е също така да определите позицията и посоката на кухненската маса и столовете, за да бъде всяко ядене удоволствие.

3. Измервайте размерите – измерете както цялото място, което имате в кухнята, така и размерите на всеки един модул или уред от бъдещото ви кухненско обзавеждане. Така няма да си купите нещо, което е твърде голямо или твърде малко за вас. Ако кухнята ви е прекалено малка, можете да оптимизирате пространството със сгъваеми кухненски мебели. Например столове и мебели, които лесно се сгъват и маса, чийто плот се прибира към стената.

4. Огледайте новото си обзавеждане – винаги е добра идея да посетите мострена зала и да видите избраните от вас елементи поставени и сглобени. Винаги има разлика от каталога или интернет страницата и реалната ситуация, особено когато се отнася за мебели.

5. Направи си сам – дори да откриете мебели на добра цена, то най-вероятно може да спестите още някой лев, като си ги сглобите сами. Така може да останат пари и за нещо, от което сте се лишили при първоначалния план. Разбира се, ако нямате опит или дори подходящи инструменти, изобщо не предприемайте тази стъпка, въпреки че ИКЕА предлага лесно и бързо сглобяващи се столове, шкафове, етажерки, маси и всичко, което ви потрябва.

6. Оглеждайте и преценявайте – когато онлайн се ровите за идеи за кухненско обзавеждане, представяйте си как нещата биха изглеждали във вашия дом. Оформете в главата си какъв стил и цвят за кухнята бихте желали и по какъв начин цветовата гама ще е в синхрон с целия интериор. Всичко това е доста важно, преди да изберете каквото и да е.

Обновяването на кухненското оборудване може да бъде доста взискателна задача, но тук описаните неща помагат да се справите със задача доста по-лесно.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий