На какво да обърнете внимание при избора на правилния комплект прибори за хранене?

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Приборите за хранене присъстват в кухнята на всяка домакиня, защото нито едно хранене не е пълноценно без тях. Но на какво да обърнете внимание при избора на правилния комплект?

От какво са направени съвременните прибори за хранене?

Алуминиевите прибори за хранене са най-евтиният и следователно най-непрактичен вариант. Трябва да се отбележи, че алуминиевите прибори са устойчиви на корозия, въпреки че продължителният им контакт с вода е нежелан и леки, но предимствата им се изчерпват само с това.

Алуминият е крехък метал. Не е устойчив на механични натоварвания и се деформира при нагряване. Външният му вид също не е много представителен. И освен всичко това трябва да се внимава при измиването на такива прибори за хранене. Не трябва да ги миете с метални гъби или да използвате химически абразиви, защото повърхността ще се повреди.

Въпреки това, поради относително ниската цена, алуминиевите прибори за хранене, както и в миналото, си остават доста търсени в столовете на търговски организации и други заведения за обществено хранене.

Аустенитната неръждаема стомана е най-разпространеният материал, използван за направата на кухненски прибори, включително и прибори за хранене. Благодарение на хром-никеловата сплав, включена в състава, такава стомана не се поддава на корозия. Освен това материалът е екологично чист и безопасен за човешкото здраве.

Неръждаемата стомана е идеално гладка и не задържа бактерии. Освен това е инертна спрямо химичния състав на храната. Това означава, че дори при продължителен контакт с храна, приборите от неръждаема стомана няма да развалят съда и няма да му придадат непривичен вкус.

Още един голям плюс на неръждаемата стомана е, че тя е много здрава. Малко вероятно е без специални усилия да можете да счупите или дори да огънете някой от стоманените прибори за хранене. При миене на прибори за хранене е възможно да се използват специални продукти, включително почистващи прахове и твърди гъби, тъй като неръждаемата стомана е устойчива на надраскване. Голям избор от такива качествени прибори може да разгледате в този сайт, от където нашето семейство пазарува често https://artecasa.bg/pribori/

Всички прибори за хранене от неръждаема стомана са привлекателни за купувачите по отношение на цената – те са в средната ценова категория и това е още един допълнителен плюс за тях.

Съществуват и пластмасови прибори за хранене за многократна употреба. Те са безопасни за здравето, тъй като са направени от специален вид пластмаса. Но, разбира се, пластмасовите прибори не изглеждат толкова стилно, колкото останалите и затова не са особено предпочитани.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий