Столчето за хранене – удобство за родителя и наслада за детето!

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Децата обожават да изследват света около тях. Те искат да докоснат всичко с ръцете си, а защо не и да го опитат на вкус… Звучи познато, нали! Няма как да кажем на детето си да не пипа нищо, или да сме 24/7 нащрек, за това да не сложи нещо в устата си. Това е нещо съвсем нормално, докато то расте, затова няма място за паника, а само за положителни емоции и спокойно състояние на духа от страна на родителите!

Храненето е може би най-важният елемент при отглеждането на бебето и вече порасналото дете. Това, което то консумира ежедневно изгражда имунната му система, като я прави силна, или слаба… Е, гените също оказват голямо влияние върху това дали детето ще боледува често, или не. Ние като негови родители, е добре да му предложим най-доброто, а резултатите сами ще ни покажат дали сме на прав път… Едно от важните неща е столчето за хранене, което създава базовия комфорт и нагласата на детето или бебето да се храни.

Там, където детето се храни, е също много важна предпоставка за това дали то ще похапва с удоволствие, или ще се мръщи над чинията си. Всяко едно семейство има в дома си едно, или повече столчета за хранене (в зависимост от броя деца), които биват използвани при всяко хранене на детето.

С тях не само, че родителят е максимално улеснен, докато подава лъжицата със съдържимото в нея към устата на малкото дете, ами и самото то може да „изследва“ храната си, без да обезпокоява мама и тати, заради това че е изцапало около себе си, или е разляло нещо.

Нека храненето на детето се превърне от нещо рутинно в нещо забавно и дори приятно! Купете удобно и красиво столче за хранене и позволете на наследника си да се сдобие с навици, позволявайки му да прояви самостоятелност относно консумирането на храната си. Столчето за хранене има точно такава функция – да улеснява родителите, и да приучи малкия човек към самостоятелни навици. Също както и да даде шанс на детето да изследва с интерес храната си!

Как да изберем столче за хранене?

В зависимост от желания модел, на пазара може да намерите различни възможности бебешки столчета за хранене – напълно самостоятели или такива, които се монтират и закрепват върху стандартен кухненски стол. Всеки от двата модела има своите предимства. Големите столове са подходящи за домашна употреба и повечето модели се сгъват, за да заемат по-малко място в кухнята. Преносимите столчета за хранене имат голямото предимство, че могат да бъдат навсякъде с вас. При всяко пътуване или екскурзия, може да пъхнете сгънатото столче в багажника на колата и да го ползвате в ресторанта на хотела или къщата за гости, където сте отседнали.

Задължително при всяко столче е да има мека седалка и облегалка и здрави колани за сигурност на детето. Много столове за хранене имат пъстри и цветни дизайни, съобразени с възрастта на ползвателя им. Това оставаме да изберете сами. В Интернет ще откриете огромен избор на столчета за хранене, но он всичко разгледано ви препоръчваме да погледнете тук – https://ohoboho.com/stolcheta-za-hranene/

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий