Как да освежим старите мебели?

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Много от вас искат да освежат дома си, но нямат нужните финансови средства, за да се заемат с тази задача веднага, а именно да сменят цялата мебелировка.

Това обаче никога не бива да е пречка пред истинските ентусиасти за красив и стилен дома, така че днес ще ви дадем няколко свежи идеи как да вдъхнете нов живот на вашите мебели и цялостното ви обзавеждане, но без да давате луди пари за тази промяна.

Подходящи стикери

Първата и може би най-лесна идея е просто да закупите специални стикери, които идеално биха ви свършили работи и в тази бойна задача, а именно разкрасяване на дома ви. Единственото правило тук е да се съобразите с размера на дадената мебел, която те решили да украсите, тоест картинката да не е по-голяма. Ако искате да освежите вашата мебелировка в кухнята, тогава спокойно можете да използвате стикери с плодове, зеленчуци или т.н. Важно е да се съобразите с тематиката на самото помещение, което искате да преобразите и да съчетаете цветовата схема с цялостния интериор.

Претапициране на мека мебел

Друга интересна идея е просто да претапицирате вашата мека мебел. Този вариант е евтин, но за сметка на това е много ефикасен. Бъдете уверени, че ако доверите тази процедура на специалист, тогава няма да познаете вашите нови мебели. Новия десен или цвят на тапицерията ще превърне дивана и фотьойлите като току що излезнали от шоурума на фирма за нови мебели.

Боядисване или лакиране

Преминавайки нататък, ще ви кажем още една уникално лесна за изпълнение идея. Вземете просто лак за дърво и лакирайте дървените детайли във вашето обзавеждане или пък боядисайте металните елементи. Така също ще постигнете нова визия на вашата мебелировка и ще раздвижете малко атмосферата в дома ви.

Изпиране на меката мебел

Ако вече не виждате реалния цвят на меката мебел е време за професионално почистване. При наличието на домашни любимци, бебета и малки деца е много лесно вашия диван да бъде зацапан до неузнаваемост. Същото може да сполети табуретките, килима и фотьойлите. Най-практично е да потърсите фирма за професионално пране на дивани, килими и друга част от обзавеждането. Те имат специални препарати и машини, чрез които за съвсем малко време ще получите качествена промяна. Пране на дивана и меката мебел е за предпочитане пред услугата по претапициране заради бързия ефект и по-добрата цена.

Ако обаче не искате да рискувате или никой от тези начини не е приложим във вашата ситуация тогава има много по-лесен начин. Просто посетете някой физически или електронен магазин на мебели, където ще можете да се насладите на огромен избор от всякакви вещи за дома. Така лесно и бързо ще освежите атмосферата във вашето жилище и то с минимум финанси.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий