Защо да изберем кожен диван?

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Кожените дивани днес са символ на богатство, стил и комфорт. Те се намират и във високия диапазон на цените на този вид мебели за дома. Има много хора, които си представят дома на мечтите си обзаведен именно с кожени мебели в дневната. При това – облечени с естествена кожа.

Една от причините за превръщането на кожените мебели в еталон за социален стандарт е неговата цена. Другата причина обаче е комфорта, който предизвиква допира на естествената кожа до човешкото тяло: този порьозен материал има същото поведение, както човешката кожа. Ето защо коженият диван е хладен и не запарва.

Истината обаче е, че цената на едно кожено канапе в миналото е била наистина невъзможно висока. Днес разновидностите на мебелите от кожа за дневната не са драматично по-скъпи в сравнение с текстилните дамаски. Те са достъпни за много по-широк кръг от потребители, отколкото преди 20 или преди 100 години. Ето защо днес търсенето на дивани от кожа е доста по-голямо и всеки производител или търговец предлага и кожени варианти на моделите си.

Въпреки това кожата остава символ на лукса. Ако обаче преди време клиентите трябваше да се задоволят с естествения цвят на кожата или обагряне в черно или кафяво, днес диваните с кожена дамаска се произвеждат в широка гама цветове. Това ги прави неочаквано удобни не само за класически, но и за модерен тип интериор, в който се използват ярки цветове и хай-тек обзавеждане.

Кожени дивани - достъпен лукс

Сериозна причина за избор на мебели от естествена кожа е тяхната издържливост. Когато клиентът плаща скъпо за дадена стока, той очаква тя да му служи дълго време. Такъв е и случаят с кожения диван. Той е много по-устойчив на натоварване и протриване в сравнение с текстилните дамаски. Само трябва да не го излагате на директна слънчева светлина, защото ултравиолетовите лъчи са опасни както за вашата собствена кожа, така и за вашия диван.

Най-често коментираният недостатък на кожените мебели е тяхното поддържане. Но то не е значително по-различно от това на мебелите с текстилен плат. Трябва редовно да почиствате праха от дивана с прахосмукачка и с влажна кърпа. На всеки три или шест месеца трябва да нанасяте специален препарат за поддържане на кожа, за да я предпазите от преждевременно остаряване и напукване. Налице са и множество препарати за премахване на петна от кожата по вашите мебели – още едно притеснение за собствениците на кожените дивани.

Подобно на “текстилните” си събратя, диваните, покрити с кожа се произвеждат във всякакви форми и размери – ще намерите както двойни и тройни варианти, така и разтегателни и ъглови модели. Комбинацията от солидно дърво и естествена кожа е една от най-добрите конструкции мебели, създадени и ползвани от човека.

Кожени дивани за дневната

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий