На какво да обърнете внимание при избора на завивки с гъши пух

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Качествените завивки с гъши пух са отлична инвестиция. Освен това те са топли, пухкави, обемни и 100% натурални. Те ще ви предоставят едно истинско усещане за лукс и ще Ви предпазват от алергии.

Но дали всички завивки с гъши пух са еднакви? Разбира се, че не! Завивките с гъши пух могат да са различно качество и затова те са с различни цени. За да изберете качествена завивка с гъши пух трябва да се запознаете с характеристиките, които трябва да анализирате при избор на завивка.

Гъшият пух е един от най-ценните естествени материали за пълнеж на завивки и възглавници. Благодарение на специфичната си структура, гъшият пух има отличен капацитет да улавя и задържа въздуха, което го прави перфектен терморегулатор. В допълнение на това пухът има чудесната способност да диша. Това не позволява на ненужната влагата да се задържи, предотвратява изпотяването и Ви осигурява комфорт през цялата вечер!

В зависимост от телесната Ви температура, сезона и стайната температура, различен тип завивка би била по-подходяща за Вас.

Зимните завивки обикновено са с по-голяма плътност на пълнежа, например 250гр./м2. Те ще Ви топлят през студените зимни нощи и са идеални за стайна температура под 18°C и за по-зиморничавите от Вас.

Леки и комфортни, летните завивки с гъши пух са с пълнеж от 65 до 100гр./м2. По-ниското тегло на пълнежа Ви топли, като регулира Вашата телесна температура, без да прегрявате. Летните завивки са идеални за стайна температура над 22°C и за хора, на които им е твърде топло през нощта.

С целогодишни завивки с пух ще получите перфектния баланс между топлина и комфорт, това ги прави подходящи за употреба през цялата годиназа стайна температура между 18 – 22°C и умерен климат.

Как да установите качеството на гъшия пух?

Две са основните характеристики, които да следите при покупката на завивки с гъши пух – сила на запълване и мътност.

Сила на запълване/FillPower

Силата на запълване е най-важният индикатор, когато избирате завивка с гъши пух. Тя Ви показва колко е обемният капацитет за определено количество пух. Колкото по-висока е силата на запълване, толкова повече обем ще заема пуха в завивката.
Силата на запълване може да варира от 300 унции (cuin) за пълнеж от перца до 900 унции за пълнеж от най-висококачествения гъши пух.

Мътност/Turbidity

Мътността определя чистотата на пуха и перцата, т.е. количеството органичен прах, което присъства. Европейските норми изискват минимум 350мм мътност, докато добре почистеният пух започва от 550 мм до 1000 мм.

Завивки от 100% гъши пух

Обикновено гъшият пух е определен процент в завивката, останалото са гъши пера. Ние ви препоръчваме завивки EdenDown, които са от 100% естествени материали, както отвътре, така и отвън! Марката предлага завивки с 90% нов бял европейски гъши пух и 10% меки гъши перца. За външния плат, се използва 100% перкал памук с 91 нишки/см2. Този специален памук предпазва фините пухкави фибри да напускат завивката Ви, като по този начин Ви осигуряват перфектните условия за пълноценен сън.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий