Детски игри за навън

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Да, децата обичат игрите навън. Дали ще се люлеят, скачат, пързалят или плуват в басейна, за тях това е забавно и интересно. Сигурно децата са ви молили да купите комплект люлка и пързалка за задния двор? А когато бяха по-малки обожаваха ли пясъчника и батута за скачане?

Но преди дори да започнете да обмисля кои игри за навън да купите, ще трябва да направите оценка на вашия двор и да определите дали имате място и къде в това пространство трябва да се монтират детските съоръжения.

Ето няколко съвета за разположение на пързалките, люлката или басейна, което трябва да ви помогне да направите правилния избор на детски играчки за вашето дворно пространство и да се осигури безопасна игра за вашите деца.

1. Отделете достатъчно място за пързалката и люлката
Когато купувате съоражения за детски игри за навън, трябва да знаете, че екстрите към люлката, пързалката и басейна могат да изискват увеличение на пространството. Люлките са предназначени да се люлеят, така че осигурете достатъчно място и в двете посоки. При пързаляне на децата ще им трябва достатъчно място при спускане от люлката.

2. Ако ще я използват деца от различни възрасти, трябва да има достатъчно място и за допълнителни аксесоари.

3. Изберете равно място за поставяне на детските игри за двора
Изберете най-равната част на двора си, която не се превръща в кално тресавище след всеки дъжд.

4. Прежалете тревата на това място
Изберете място, на което не държите да има трева. Бъдете сигурни, че не след дълго там ще останат само голи петна. По-добре предварително сложете на тези места пясък или дървени стърготини. Така, ако някой от люлеещите се случайно падне, ударът ще бъде омекотен. Може да се консултирате и с някоя фирма за обезопасяване на детски площадки.

5. Внимавайте с растенията
Когато слагате басейна или пързалката, внимавайте да не се окаже, че на терена има растящо дърво. То е опасно както за детето, така и за играчките. Дървото не е точния начин да има сянка над люлката.

6. Сложете детското съоръжение за игри навън на място с отлична видимост.
Добре е люлката и пързалката да е на място, което има добра видимост дори от прозорците на дома. Не изпускайте децата от очи, когато си играят. Колкото и да е малка тя, винаги крие опасност от нараняване.

7. Прочетете и се запознайте с всички указания на производителя на съответните играчки или съоръжения от групата игри за навън

8. Когато монтирате детските игри за двора:
• Не позволявайте да са нестабилни
• Премахнете всички остри ръбове по конструкцията
• Прецизно завийте всички болтове и винтове, ако има такива за монтажа на люлката или пързалката.
Консултирайте се с фирмата или онлайн магазина, от където ще поръчвате игрите за навън, например спомената вече фирма JerryKids.com.

игри за навън

Преди да направите каквато и да била покупка на игри за навън, поинтересувайте се дали няма някакви забрани за вашия район за издигането на подобни съоръжения. Това би било разочароващо за вашите деца.

Вземете мерки да няма свободен достъп до басейна, люлката и пързалката – без ваше наблюдение и знание да не може никой да използва съоръженията за игри.

Така ще сте напълно сигурни, че децата ви са в пълна безопасност и се забавляват действително. Не се съобразявайте с всичките им капризи и купувайте детски играчки, които ще им служат по-дълго време.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий