Наслаждавайте се на вкусни моменти, седейки на кухненския диван

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

За всяка една домакиня, кухнята е от голямо значение. Желаем тя да бъде изпипана до най-малкия детайл и да се чувстваме уютно и комфортно докато приготвяме храна за семейството си. Когато правим ремонт на това помещение, то със сигурност жената е с превес при избора на мебели и кухненско обзавеждане като цяло.

Още от преди години, е навлязло поставянето на кухненски диван. Много хора използват помещението и като трапезария и прекарват доста време в него. В тези случаи, поставянето на диван е задължително, понеже ако прекараме часове на стола след дългия работен ден, може би ще се чувстваме вместо отпочинали, още по-изморени. Затова в случаите, при които кухнята се използва и като трапезария и всекидневна е добре да се постави мека мебел.

За какво трябва да внимаваме при избора на кухненски диван?

Едно от важните неща, свързани с визията на дивана, това е дамаската му и материалът, от който е изработен. Когато става дума за подобен тип мека мебел, кожата не е най-подходяща за тапицерия. Ако говорим за хол или друго помещение, кожата придава лукс и се вписва перфектно. Но при кухнята, тя няма място. Добре е да изберем такъв тип дамаска, която да се почиства лесно. Особено ако имаме малко дете или домашен любимец. Замислете се, че кухненският диван често би могъл да има досег с хранителни продукти, затова е добре да можем и да го почистваме лесно и бързо, без да остават петна. Материалът трябва да бъде устойчив на замърсявания и лесен за поддръжка. Такава е жакардовата тапицерия, която осигурява точно това.

Следващото важно нещо е формата и размерът на дивана. Все пак, трябва той да бъде съобразен с мястото, където ще се постави. Например, ако имаме свободен ъгъл в помещението е добре да го запълним като поставим кухненски диван там. Това е една от най-често търсените форми, когато става дума за мека мебел в кухнята. Другото, което трябва да съобразим е колко местен да бъде. Дали често имаме гости или ще бъде използван предимно от членовете на семейството.

След като сме изяснили тези неща е добре да помислим и как да го впишем в цялостния интериор на помещението. Ако вече кухненското обзавеждане е поставено и стените са боядисани, то ще бъдем по-ограничени в избора си, понеже трябва да се съчетае с тях. Но ако все още имаме празно пространство, тогава можем да експериментираме и да изберем това, което ни допада. Все пак е добре да се съобразим с цялостната визия на дома ни, понеже е някак неестествено всяка стая да бъде в коренно различен стил.

При изборът на мебели за дома, няма нужда да икономисваме, понеже инвестираме в собствения си уют и комфорт. Ние ще бъдем хората, които най-често ги потребяват и е важно да се чувстваме удобно. Ако търсите кухненски диван, ние от ХОП Мебели предлагаме голямо разнообразие от такива. Можете да избирате от цветове, модели и размери и дори да закупите на изплащане.

Изберете това, което е най-удобно за вас, и вашето семейство. Наслаждавайте се на прекрасни моменти в дома, докато се излежавате на любимият кухненски диван.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий