5 съвета за поддържане и грижа за детските играчки

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Доброто състояние и чистотата на любимците на децата са от значение не само за тяхното здраве, но и за дълготрайната им радост при употреба.

Любимите играчки на децата често са обект на какви ли не посегателства от тяхна страна. Хвърлянето и блъскането са само част от предизвикателствата, на които те се налага да устоят. Чистотата им също е ключов фактор, което рефлектира не само върху здравето на децата, но им гарантира дълготрайна радост при употреба.

Ето какви грижи да полагате заедно, за да ги поддържате в идеално състояние:

Пране на плюшените приятели

Понякога малчуганите не желаят да изпускат от поглед мечето, с което си лягат вечер в леглото, но трябва да ги убедите, че рано или късно то се нуждае от изпиране. Може да го сторите през деня, за да не изпадате в неприятни сълзливи ситуации.
Нека детето да участва в това ново приключение, поставяйки играчката в пералнята и наблюдавайки целия процес. За да я предпазите, сложете я в калъфка от възглавница или специална мрежа за пране. Съобразете и температурата на програмата.

Конструктори, сортери, лего

Този вид образователни играчки нямат място в уреда за пране. За тях е по-удачно да използвате ръцете си, като отново включите и детето си. Използвайте топла вода и качествен течен сапун, като първо ги накиснете за десетина минути и отстраните натрупаните боклуци с четка с мек косъм.

Пластмасови и силиконови изделия

Тези играчки почти винаги се слагат в устата на детето, защото то ги използва за успокоение покрай растящите зъби. Няма как да спрете дъвченето им, нито да ги опазите от търкаляне по пода. Решението е да измивате редовно с бебешки препарат и умерено топла вода.

Играчки за къпане

В банята децата също влизат с играчки и те са подложени на какво ли не, но независимо, че са потопени в корито с пяна, те се нуждаят от допълнителна грижа. Възможно е да се създадат условия за образуване на мухъл, затова винаги ги оставяйте да изсъхват добре, преди отново да влязат във водните забавления на децата.

Периодично ги заменяйте с нови, защото се събират отлагания във вътрешността им, които могат да са опасни за малките ви наследници.

Периоди на затишие

Несъмнено ще има моменти, в които дадени играчки не представляват особен интерес. Може би е рано да се освободите от тях или да ги подарите. Ето защо временно може да ги приберете и след време пак да изненадате децата с тях. Съхранявайте ги добре почистени в кутии с надписи, които се затварят плътно.

За да попълните колекцията с нови играчки, насърчаващи развитието на детето, почерпете идеи за коледните подаръци сред многобройните предложения на сайта Guga.bg.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий