Практични съвети за декорация на дома с картини и пана

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Декоративните пана, картини и стикери в момента са сред най-популярните материали за декорация на дома. Предвид това, че те изобщо не са скъпи, а същевременно са толкова ефектни и устойчиви във времето, много хора заложиха именно на тях, за да обновят и разкрасят своето жилище.
Днес ще поговорим за това, как да използваме тези декоративни елементи за украса на различните помещения в дома. И така, ето съветите на експертите, които ще ви ориентират коя декорация е подходяща за всяка една стая:

Как да украсим детската стая с картини, декоративни пана или стикери

За украса на стените в детската стая може да използвате пана с различни размери – натюрморти, герои от анимации, приказки и детски филмчета, детска графика и други. Изберете картини или декоративни пана със светли тонове или пък такива, които са издържани в ярки контрастни цветове. Добре е също така на известно време композицията да бъде променяна, в съответствие с възрастовите групи, в които постепенно ще преминава вашето дете.
От друга страна, ако имате захабени повърхности на мебелите, може да използвате различни стикери, с които не само ще прикриете забележките, но и ще придадете напълно нов облик на мебелите. Те са водоустойчиви, така че, няма да има проблеми с почистването им. Ако са залепени правилно, могат да издържат дълги години без да променят ни най-малко външния си вид.

На какво да заложим при декорацията на хола и всекидневната

Подходящи за декорация на хола са пейзажите, портретите, фотографиите, стикерите, както и ръчно изработените декоративни пана. Може да изберете като тема релаксиращи изображения, включително натюрморти, картини или пана с цветя, цветни градини, морски или други въздействащи успокояващо на психиката пейзажи. Също така е много удачно да изберете и някой голям стикер на любима тематика, с който да освежите мигновено стената, при това без почти никакви усилия. Стикерите се отлепват и притискат към желаната повърхност – нещо, което отнема не повече от минута.

Как да декорираме с картини и пана спалнята

За спалнята са много подходящи изображения с романтично съдържание, но по същия начин могат да се използват и подобни теми, както при украсата на хола и всекидневната. Стикерите, тип надписи, също могат да ви бъдат от голяма полза, особено, в случаите, когато стила на помещението е Арт Деко. Разбира се, добре подбраните декорации могат идеално да прилегнат към всеки интериорен стил, важното е да изглеждат хармонично на фона на цялостната композиция.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий