Как да се грижим за нашата ПВЦ дограма

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Никой не желае дограмата да пропуска студен въздух или уличен шум. Старата дограма обаче вече изнемогва и се налага да я боядисваме, да сменяме уплътнения и така нататък. Може би най-добрия вариант е да купим нови профили, с които да се чувстваме добре и сигурни, но това далеч, не означава да не ги поддържаме.

Начини за поддръжка на ПВЦ дограма

Веднага след монтирането на новата ПВЦ дограма в дома ви, трябва да премахнете предпазното фолио. Съществуват потребители, които оставят фолиото в продължение на седмици, че дори месеци, като това води до прегаряне от слънцето, а после ви очакват невероятни трудности при махането му.
Премахнете предпазното фолио с помощта на хладка вода и мека кърпа. В никакъв случай не бива да използвате шпакли, ножове и друг вид режещи предмети. Последните могат да наранят покритието на профила ви.
Поддръжка на механизмите на ПВЦ дограматаДругото важно нещо за поддръжката на дограмата е грижата за механизмите за отваряне/затваряне на вашата дограма. Поне два пъти годишно е нужно да ги третирате със специална смазка или пък масло за шевна машина. Така ви предотвратявате сухото триене и удължавате живота на прозорците.
Проверявайте гумените уплътнения и особено тези, които се намират от външната страна, тъй като те имат пряко съприкосновение със слънчевата светлина. При почистване на дограмата не използвайте абразивни препарати, разчитайте на топла вода и почистващи средства за PVC, които може да намерите в търговската мрежа.

Ако следвате нашите практични и лесни за приложение съвети за поддръжка на ПВЦ дограма, последната ще издържи по-дълго, а вие ще се радвате на пълноценна топло и звукоизолация още години наред.

Поддръжка на ПВЦ дограмата

Обобщителни думи

В случай, че ви трябват още професионални съвети относно профилактиката при PVC профилите, може да се обърнете към специалистите на Master Plastik, които ще ви дадат най-точни съвети. Бихме се радвали да разберем, че статията е била полезна за вас и ви желаем много усмивки и успех.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий