Как да обзаведем мезонет с препратки към Loft жилище?

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Без съмнение мезонетите са уникални и желани жилищни пространства от много хора, но качествата, които ги правят привлекателни може да ви създадат сериозни предизвикателства по време на обзавеждането. Ще се опитаме да ви представим с помощта на дизайнера Антония Саранеделчева от Моми Студио, най-често срещаните проблеми при реализирането на интериорен дизайн на мезонети и как да ги решите чрез използването на препратки от дизайна на лофтове.

Дизайн

Както вероятно се досещате щом става дума за мезонет, то той е на последния етаж на сградата и е много вероятно тавана да бъде скосен или да има дървени греди на тавана. Това обаче не трябва да ви притеснява, а напротив всички тези на пръв поглед недостатъци могат да се превърнат в предимства. Стилът на лофтовете, който идва от индустриалните сгради превърнати в жилища е изключително подходящ, тъй като той най-добре се вписва при тавански помещения и мезонети.

Мезонет в стил Лофт щилище

Планиране на пространството

Една от основните характеристики на интериорния дизайн в Loft стил са отворените пространства. Истината е, че този стил е много предпочитан при обзавеждане на мезонети и тавански помещения, именно заради уникалните комбинации между индустриалния и модерен стил.
Първата стъпка от обзавеждането на вашето помещение от “отворен тип” е да се определят различните зони в апартамента – хол, трапезария, кухня и спалня.. Специално в този тип помещения, можете използвате различни, като цвят и вид подови настилки, например паркет и теракота с винтидж елементи по тях. Другият трик, с който можете да оформите отделните кътове е са помощта на мебели като секции, метални шкафове, цветарници и други. Един голям плюс от липсата на стени е възможността да размествате безпроблемно мебелите, така че да използвате максимално тяхната функционалност.

Мезонет в съвременен стил  Лофт

Съхранение

Големият недостатък на мезонетите тип Loft е в някои случаи липсата на килер или така популярните в нашите дни дрешници. Това обаче е лесно решим проблем. Нужно е само да изберете достатъчно големи и функционални мебели като секции, гардероби, шкафове, в които да приберете вашите дрехи и покъщнина. Освен това можете да поставите и оригинални полици на стената, на които да наредите вашите любими книги, като по този начин ще създадете и интересен акцент във вашия дом.

Зони за обзавеждане в Лофт жилище

Звук

В помещения с високи тавани, и отворени широки пространства, звукът отскача като пинг-понг в пространството създавайки едно не особено приятно ехо. За да предотвратите излишния шум е необходимо в дома ви да има различни тъкани, които да поглъщат звука. Заложете на плюшени кили, завеси, мека мебел, големи легла с мека тапицерия и да не забравим за декоративните възглавници. Може да поставите и красиво текстилно или кожено пано на стената.

Лофт апартамент в съвременен стил

Съразмерност

Както във всеки дом и във вашия ще искате мебелите ви да съответстват на големите на апартамента ви. Разкошните високи тавани създават усещането за простор и ако заложите на по-малки мебели те няма да изглеждат съразмерно. При реализацията на интериорен дизайн на мезонет с Loft стил изобщо не трябва да се притеснявате за обема на мебелите, защото тук безпроблемно ще се поберат големи и масивни мебели. Все пак специалистите препоръчват да се спазва определен баланс.

Дизайн на интериора в Лофт стил

Уединение

Апартаментите с интериорен дизайн в Loft стил нямат персонални помещения, както традиционните домове. Както вече неведнъж казахме, това е отворено пространство и единствените врати в него са входната и тази на банята. Въпреки това винаги има начин да се създадат уединени кътчета в мезонет с Loft дизайн. За целта могат да се поставят красиви завеси висящи от тавана до пода или да се постави декоративни преградни стени или паравани, които да създават усещане за уединение.

Дизайн на дневната част в Лофт апартамент

На какво да заложим ако изберем интериорен дизайн в Loft стил:

  • Акцентирайте на височината като използвате големи и масивни мебели, произведение на изкуството или различни произведения на изкуството за по-изразителен ефект.
  • Създайте си уединени кътчета, където ще можете да се чувствате уютно, въпреки цялостния отворен план.
  • Заложете на оригиналните материали в пространството като тухлени стени, подове и греди.

Добре е да избягвате следните неща:

  • Не поставяйте плътно два клима един до друг, защото това не се вписва в характера на мезонетите в Loft стил.
  • Не покривайте прозорците в тежки завеси. Незаменимата естествена светлина е един от отличителните белези на тези апартаменти. Възползвайте се от това!
  • Да ограничите интериорния дизайн на дома ви само до стилове, като модерен или промишлен. Приемете Loft стила, като празно платно, което ви дава цялата свобода да изразите своята уникалност.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий