Как да съхраняваме своите сребърни бижута

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Всяка дама, която държи на своите бижута и украшения желае те да бъдат подредени удобно и винаги под ръка, готови за носене. Най-често бижутата са върху тоалетката в спалнята. Но има и доста други възможности. Ако пространството в дома е малко има възможност украшенията и висулките да бъдат поставени върху специални поставки или стойки за бижута.

Повечето от тях са проектирани така, че с лекота да закрепите няколко сребърни гривни, пръстени, синджирчета и колиета или обеци. Друго предимство на поставките за бижута е, че така изложени те привличат погледа и създават специфичен уют и атмосфера в спалнята. Визуално това се смята като част от интериорното украсяване на дома с дребни детайли и специфични фамилни особености, характерни за всеки различен дом.

поставки за бижута

Когато към спалнята има изграден дрешник, всички бижута могат да бъдат прибрани там от притежателката си вместо да са изложени на показ. Едно красиво огледало в комбинация с различни поставки за бижута и окачените украшения плюс подходяща светлина ще предаде неописуем чар на дрешника в дома ви.

Ето няколко идеи за дрешник с кът за вашите дамски златни или сребърни бижута.

дрешник с място за бижута

Освен готовите органайзери за бижута, в Интернет може да намерите и много интересни идеи, как сами да си направите такъв женски кът с изобилие от гривни, пръстени и други дамски украшения.

Ръчно направени органайзери за бижута и гривни

Ето няколко взаимствани от Pinterest и социалните мрежи идеи, как в домашни условия да изработим бижутерска поставка за гривни, пръстени и други украшения.

ръчно направени органайзери за бижута

Ръчно направени поставки за бижута от стара рамка за картина и непотребна дървена дограма. Трябва ви малко фантазия, материали и ръчни инструменти.

домашна стойка за бижута

Органайзер за бижута от стар статив или остарели дървени прозорчета. С малко боя и фантазия ще имате мечтания винтидж органайзер.

ръчно изработена стойка за бижута

Защо да не използвате стара тенис ракета или малка вратичка, специално за своите сребърни бижута.

Ако имате голямо количество бижута, на дневен ред освен въпроса за съхранението им стои и темата как да ги съчетаваме с облекло и други украшения. Настоящите съвети идват от експертите по дамски бижута “Магазини Гранат”

Как да носим сребърни гривни

Сребърните гривни се предлагат в толкова много стилове и форми, затова е трудно да изберете само една! Без значение какъв стил и модел сте си избрали, има няколко универсални съвета, които ще ви помогнат да извлечете максимума от вашите дамски сребърни гривни.

Бижута, успешно комбинирани със сребърни гривни

Като цяло, гривните изглеждат чудесно с всякакъв друг вид бижута. В зависимост от модела, който ще носите, можете да избегне използването на други бижута или да подберете допълнителни гривни и пръстени за повече разкош.

Сребърните гривни могат да се носят с няколко други вида гривни и бижута, с различен стил.

Съчетание с облеклото от гардероба ви

Направете така, че сребърната ви гривна да блесне като изберете подходящо облекло за носене. Дрехите с три-четвърти или по-къси ръкави се съчетават фантастично с бижутата за ръка.

В действителност, ако имате риза с ръкави, които са малко по къси от необходимото, добавяйки гривна, е чудесен начин да се запълни празнината.
Обикновено, среброто изглежда по-добре с по-цветни и по-ярки дрехи. Съчетаването на гривна от сребро със синя дреха е уникално или добавянето сребърен блясък при изцяло черен костюм, усилва ефекта на облеклото.

Ако сте с дрехи с модни неонови цветове, добавянето на сребърна гривна е чудесно попадение.
Обемните гривни се вписват добре с модерен минималистичен външен вид, а множеството гривни има определено Бохо усещане и може да се свърже с дълги поли и блузи.

Не се страхувайте да смесвате стиловете, но използвайте и огледалото, за да се уверите, че не сте прекалили.

Добавяне на аксесоари от гардероба

Шапки, шалове и други аксесоари изглеждат чудесно със сребърните гривни. Избягвайте дрехи със златни орнаменти, когато слагате гривна от сребро.
С гривната можете да закачите вашите плетени или тъкани изделия и дори може да се образуват дупки в коприната, ако не сте внимателни.

Съчетаване на метали

Традиционна мъдрост казва: да се носят бижута в един цвят – или сребро, или злато. Въпреки това, смесването на металите е нарастваща тенденция от няколко години насам.

Най-добрият начин да се носят сребро и злато заедно, е да се намери бижу, което включва и двете. По този начин ще изглежда търсен ефект, а не дефект.

Гривната от сребро може да се съчетае с всички сребърни колиета, обеци и пръстени. Внимавайте с брачната халка, тъй като тя вероятно е златна. Това не означава, че трябва да се направи от сребро, а само че ще трябва да изглежда преднамерено съчетание.

Не е нужно да се притеснявате за прическата или деколтето си, тук не става дума за огърлица. Така че, не се колебайте да поемате рискове и да изпробвате нови стилове с вашата сребърна гривна.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий