Как протича ремонта на канали

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Когато става дума за ремонт на канали в банята или кухнята, в голям брой от случаи се има в предвид пълна смяна на конкретен участък от канализационната система. За един основен ремонт трябва да бъдат сменени както тръбите, така и спиращата арматура. Както може би сте чували, това е непроста, а на всичкото отгоре и достатъчно отговорна работа. Ето защо ви съветваме да не поемате излишни рискове и да се обърнете за помощ към ВиК майстори, извършили не един ремонт на канали.

През последните няколко години за ремонт на канали все по-често се използват полиетиленови тръби. Те перфектно пасват за канализационно ползване. Първият важен фактор, заради който толкова ги предпочитат, е това че те не ръждясват, което им позволява да са много по-дълго в експлоатация. Второто нещо, което заслужава да бъде споменато е, че тези тръби са изключително пластични. Под въздействието на гореща вода, примерно от пералня или от съдомиялна машини, наклонът на този вид тръби може леко да се измени. Отклоненията от първоначалното положение може да стигне до 7.5%. И последно – тези тръби са устойчиви на корозивното влияние на различни химични вещества, което допълнително удължава експлоатационното им време.

В съвремието ремонт на канали от всеки добър ВиК майстор се извършва за сравнително кратко време. Старите, най-често чугунени тръби се демонтират, а на тяхно място се поставят новите полиетиленови, чугунени или PVC. Професионалистите най-често избират полиетиленови тръби и заради здравината и лекотата им. Техният минимален срок на експлоатация е 50 години. При тяхната смяна, по принцип, не се отделят толкова прах и мръсотия. Отделните тръби се спояват при много висока температура. При монтажа на тръби трябва да помним, че демонтажа се прави от горе на долу.

А монтажа обратно – от горе на долу. Хоризонталните тръби трябва да се монтират под наклон, което гарантира естественото отичане.

Всеки ремонт на канали е деликатно мероприятие. И най-малката грешка може да доведе до срамни за вас и катастрофални за съседите ви последици. Не само, че може да останете без канализация за неопределен период от време, но не бихте учудили никого, ако наводните околните апартаменти. Още един риск на неправилния ремонт на канализационни тръби е, че цялата сграда може да остане без вода. Ето защо, ще ви напомним още веднъж, макар и да изглежда елементарен, извършването на ремонт на канали изисква специфични познания и дълги години опит, което трябва да ви наведе на мисълта да потърсите специализираща в този вид ремонтни дейности фирма или добър вик майстор с много опит зад гърба си.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий