Кой купува къщи лукс

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Един често задаван въпрос свързан с недвижимото имущество е: „Кой купува къщи лукс“. Както и самото име говори лукс е за богатите, а в България техният брои не е така голям, както извън страната ни. И въпреки това за луксозните имоти винаги има купувачи.

Какво е имота лукс?

Имот лукс е всеки имот, който е разположен сред красива природа, предлага страхотен изглед към природна забележителност, разполага с голяма, огромна разгъната площ, а към него има множество екстри. Сред последните се отнасят фитнес зали, тенис, голф или билярдни игрища, сауна, открит басейн, подземни гаражи, паркоместа, барбекю зона и т.н. Едва ли можем да обхванем с няколко думи, всички неща, с които често е оборудван луксозния имот, а често такива дори се дострояват. Като цяло богаташката къща е винаги отражение на собственика, избира се според предпочитанията, нравите му и стила, който обича.

Тук изниква едно голямо „НО“ и то води не единствено към стандартната луксозна къща, но и до множество имоти наподобяващи тези извън страната. Казано на по-разбираем език къщи по европейски стил. Такива у нас могат да се закупят в региона на столицата София, места определени за вилни зони и с особено голям интерес в последните години имоти на Банско. Курортът, който има с какво да изненадва приятно, да привлича туристи от всички части на страната и да радва сетивата.

В избора и покупката на имот трябва много да се внимава, защото двете понятия голяма вила и къща лукс много често се бъркат. За втория вид трябва да са спазени задължително по-горе изброените неща. Към големите и скъпи вили се простират по 600 или 800 кв.м. площ, но нямат всичките екстри нужни за категорията, не са разположени на централни места или сред природа и сред тишина и спокойствие.

Кой купува луксозни имоти?

Луксозни къщи, апартаменти и имоти като цяло се купуват с две цели и те са: за живеене или за инвестиция.

Къща лукс за живеене най-често се взема от новозабогатели българи, чиято задача е да подобрят качеството си на живот, да покажат имидж и положение сред общество, приятели и колеги. Много са работещите днес в Чужбина българи, които при завръщането си в родината купуват скъп имот, за да покажат, че финансовото им положение е доста по-добро, че са спестили и могат да си позволят много повече от преди. Тези хора са сходни, с онези, които преди години, чрез маркови часовници, слънчеви очила, парфюми, дрехи и лъскави коли спрени пред панелния блок показваха кои са.

Този вид купувачи избират скъпи имоти не според броя членове, а спред принципа: „колкото повече, толкова повече“ или от всичко да има по две и повече, за да има, какво утре да покажат на гостите си. Тази българщина е заложена дълбоко у всеки един, но много силно проличава именно при тези купувачи.

Другата голяма група, която купува луксозни имоти в България е тази на чужденците. Едните го правят, с цел инвестиция, която след време и с покачване на пазара ще донесе повече инвестиции, а другите го правят, с цел преселване в България, но те много пъти не се спират само на луксозни къщи, а такива, които да удовлетворят изискванията им за стандарт на живот. Имоти в Банско са една чудесна възможност и за двете групи хора.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий