Луксозна мека мебел. На какво трябва да обърнем внимание при избора на такава?

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Ако сте попаднали на тази статия това означава, че вече сте стигнали до един по-краен етап от обзавеждането на дома си.

Сигурно се обърквате от голямото разнообразие, което предлагат производителите. Всеки от тях участва в това негласно състезание и показва най-добрите и луксозни модели на мека мебел. Освен, че те са повече от красиви и стилни те са изключително качествени. След консултация с интериорен дизайнер – експерт в областта, той ни обясни, на какво трябва да обръщаме внимание, при избор на такава мебел. Ето какво ни разказа той.

Материалите, които се използват за изработка на конструкцията трябва да отговарят на съответния ценови сегмент. За предпочитане е тя да е от иглолистен материал. Като цяло той се използва в мебелната промишленост имено заради свойствата и качествата си. Независимо от това, че той не се вижда това в никакъв случай не следва, че е в лошо състояние. Специално за луксозната мека мебел всеки един детайл се изработва и инспектира с особено внимание. За частите, които са по-натоварени дори се използва и бук. Той е още по устойчив и здрав. Независимо, че е доста скъп той има широко приложение в изработката на луксозни мебели. Употребяват се и плоскости с различни показатели. Те могат да бъдат OSB, ПДЧ, фазер или шпертплат. Здравината на тези материали е различна и това съответно се отразява и на цената им. По-устойчивите се използват за седалищната част и облегалката, тъй като това са частите които поемат най-голямата тежест.

луксозно обзавеждане с мека мебел

Пълнежът на луксозната мека мебел е този, който трябва да осигури комфорт и удобство при употреба. И тук има различни възможности и варианти. Естествено в случая отново се залага на вай-качествения и здрав материал. Класическият вариант е пружинен пълнеж, но все по-рядко се използва. Това е така, защото системата от пружини не е в състояние да даде нужното качество, което клиента очаква. Най-масовият материал за пълнеж е полиуретановата пяна. Тя се предпочита основно заради високата си плътност и еластичност. Тъй като този материал губи качества в следствие на употреба производителите използват такъв с по-висока плътност от масовия вариант. Ако имате специални изисквания към пълнежа на луксозния диван имате възможност да направите поръчка, в която да упоменете желанието си.

Същото се отнася и за избора на дамаска. Дали ще бъде от висококачествен плат или кожа това също е от значение. Желателно е материите, които избирате да бъдат лесно поддържащи се и здрави. Това със сигурност ще удължи живата на дивана Ви. Имайте предвид, че това е лицето на дивана и то трябва изглежда перфектно, независимо от това дали го използвате дълго време. Една качествена и луксозна мека мебел е лицето на дневната. Така че не за предпочитане точно от тук да пестите средства.

И сега е време да разгледаме и механизмите. Ако тази мебел имате намерение да използвате в даден момент и за спане много внимателно подберете механизмите. Съветът ни е да заложите на по-скъпият вариант, не само защото е по-качествен. Не препоръчваме типа клик-клак. Дори можете да го изключите като вариант. Той се използва в по-евтини не чак толкова качествени мебели. А пък тук е направо неуместно дори да го споменаваме. Същото важи и за пружинните механизми.

Луксозната мека мебел може де има допълнителни лежанки, които придават елегантност и стил. Те са много удобни и предпочитани от ценителите на такъв тип луксозна мебел.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий