Троен стъклопакет – предимства

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Ако и вие, както много други хора, си мислите, че тройния стъклопакет представлява просто три парчета стъкло в рамка, грешите. Грешите и то много, защото през последните години този продукт за дограми се наложи като най-използван и предпочитан. След малко ще ви докажем, че тройния стъклопакет предлага страхотни предимства и в този материал ще разберете за някои от тях, стига да го прочетете докрай.

Какво представлява стъклопакета

Може би много от вас са се чудили, какво всъщност има в стъклопакета и каква е технологията на производството му. Всъщност това не е нова технология, защото приложението ѝ в България започва около 1995 година, а в Западна Европа и Щатите е била разпространена много по-рано. Всъщност основната идея на стъклопакета е комбинацията между външно стъкло, вътрешно стъкло и дистанционер, разположен между тях. През последните години във връзка с изискването за все по-висока енергийна ефективност се разработи и този хитов продукт, съставен от 3 стъкла.

Каква е идеята на дистанционера между трите стъкла?

Целта не е просто да се разделят стъклата. Най-важното е да се предотврати конденза между тях и самия стъклопакет да бъде устойчив и здрав.

Също така има стъклопакети, запълнени с газ, целта на който е да запълни кухините между порите и да направи стъклопакета дори по-качествен. За запълване най-често се ползва въздух, аргон, криптон, ксенон и други газове. Най-добри параметри при използваме в тройните стъклопакетити има газът ксенон, но той има твърде висока себестойност и поради това се ползва в по-малко от един процент от стъклопакетите. Като цяло ксенонът се ползва за производството на най-луксозните изделия от висок клас. Най-масово разпостранено при дограмите от среден клас е изпълнението с аргон.

Каква дограма да избера?

Важно е дограмата и стъклопакета да имат добър баланс от всички параметри. Важно е и да се избере коректна фирма производител, защото някои са силни само в рекламите, но в практиката се излагат. Търсете мнения на потребители за фирмата, която сте харесали, за да избегнете проблеми.

В момента имате възможност да си вземете висококачествен продукт на добра цена. В момента продуктите с аргон са страхотен вариант, а ефектът е голям. Най-добрата комбинация при стъклата е 4 сезона, бяло, к-стъкло. Такъв стъклопакет ще ви осигури отлична енегийна ефективност, добра шумоизолация и отлична топлоизолация за жилището.

Уверете се, че решението, което сте избрали е достатъчно стабилно и се уверете, че монтажа е качествен. Така вашата нова дограма няма да пропусне вода при първия по-силен дъжд. Цената на дограмата също е от значение, но когато говорим за качество и дълго ползване, заложете на по-скъпите продукти.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий