Защо да изберем изкуствена елха за Коледа

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Коледа наближава с всеки изминал ден, а това означава, че все повече семейства биват завладени от коледния дух. Те се готвят да украсят дома си, за да внесат празнично настроение и уют.

В българската култура украсяването на коледното дръвче има много дълбоки корени и се е превърнало в традиция. Никой не може да си представи пълноценен празник без него. То е в центъра на празника за всички, особено за най-малките, които на 25-ти декември очакват да намерят коледни подаръци, предназначени за тях. Коледното дърво все още е най-важната и магическа част от Коледа.

Изкуствената елха има няколко предимства пред естествената. Разбира се, всяко семейство само решава дали да украси изкуствена елха или истинска.
В миналото са се украсявали само живи дръвчета, а днес имаме и изкуствени елхи, на които можем да се спрем.

Многократно използване

Сред безспорните му плюсове няма как да не посочим на първо място именно възможността да го ползваме многократно. Качествените изкуствени елхи могат да бъдат вадени, украсявани и прибирани с години. Или иначе казано ние плащаме веднъж и можем да забравим за покупката на нова елха в продължение на дълги години.

Не са нужни усилия за поддръжка

Като друго предимство може да се изтъкне факта, че тези дръвчета не изискват никакви грижи от наша страна.

Изкуствената коледна елха не изисква поливане, подкастряне, почистване на падналите иглички и прочие. Най-много да трябва да го почистите от праха преди да го накичите с коледни играчки и да го сложите в центъра на подаръците за Коледа.

Може да се съчетае с интериора на дома

Това предимство на изкуствената елха е добре дошло за онези, които искат не само уютен, но и естетически красив празник. Това дръвче има идеална форма, която няма да се наруши с времето. То винаги ще бъде симетрично, а в днешно време качествените изкуствени коледни елхи наподобяват истински дървета до съвършенство. Освен това магазините за подаръци предлагат изкуствени коледни елхи в цветове различен от традиционното зелено. Така например белите са истински тренд през последните години.

Бюджетно решение

Както вече написахме по-горе изкуствените елхи излизат в пъти по-евтини от истинските дръвчета. Цената им се заплаща веднъж, а животът им е буквално вече при правилно съхранение.

По-малките модели са с по-ниски цени, докато по-големите – струват повече. На пазара могат да се намерят различни размери – малки, средни и големи. Децата се радват на големите елхи, които са пищно украсени с топки, гирлянди, лампички, ангелчета, ботушчета, звезди и прочие.

Цените варират между 100 и 250 лв. в зависимост от размера. Най-разпространени като височини са 120см, 140см, 180см и т.н.
През последното десетилетие българските семейства все по-често избират изкуствените елхи пред истинските.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий