Зелено строителство с алуминиева дограма

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Фокусът върху „Зелено” или „Устойчиво” строителство на сгради е сравнително нов в света на строителството и бързо се движи на преден план, що се касае до собственици и дизайнери. В крайна сметка, всички ние искаме да дадем своя принос за едно отговорно опазване на природата на нашата планета и на всички нейни ресурси.

И така, как прозорци и врати, изработени от алуминиева дограма биха могли да отговорят на изискванията за Зелено/Устойчиво строителство?

Да започнем с това, че алуминият и стъклото са двата най-рециклирани продукти на нашата планета. Алуминият е най-изобилният метал в земната кора и третият най-изобилен химичен елемент в нея – съставя около 8% от теглото на земната кора. По време на изработване на профилите за алуминиева дограма се рециклира всяко излишно парченце, стружка и всичко, което се събира при почистване от пода.

Алуминиевата дограма не изисква използване на петролни продукти или много токсични пластмаси или химикали в производствения процес, нито пък е необходимо сечене на гори, за което са нужни още повече средства. Тя е екологично безопасна и няма токсични изпарения като други продукти.

В допълнение, алуминият е 43 пъти по-здрав от дървото и 340% по-издръжлив от винила – това дава възможност за много по-голямо творчество и гъвкавост в дизайна при изработване на дограма, заедно с много по-голямата й дълготрайност.

Алуминият широко се използва като конструктивен материал. Поради основните му качества – лекота, податлив на щамповане, устойчив на корозия – той е извънредно популярен при производството на дограма днес. Изработените профили са изключително стабилни при промяна на температурата при екстремни климатични условия. Докато дограми, изработени от ПВЦ или дърво се разширяват, свиват, огъват и изкривяват през всеки цикъл на сковаващ студ и горещо лято, алуминиевата дограма не променя своята форма. На фона на скъпата поддръжка за другите два вида, единственото което се изисква, е от време на време просто да се измие натрупания прах или мръсотия по рамките и това е всичко.

Поради дълготрайността на алуминиевата дограма, изработените от нея конструкции почти не се нуждаят от техническо обслужване или ремонтни работи, което води до по-бавна амортизация и по-ниски разходи за поддръжка.

Това са само няколко много добри причини, поради които да изберем алуминиева дограма, ако ни е грижа за високо качество, дълготрайност, минимална поддръжка и минимално въздействие върху околната среда.

И накрая, помислете за следното: в края на дългия живот на вашите висококачествени алуминиеви прозорци или врати, след като през цялото време разходите по поддръжката им са почти нула, старите материали не отиват в депа за боклук, а се рециклират и се връщат обратно в системата, за да създават нови прозорци и врати.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий