Създаване на зашеметяваща коледна маса с покривки, рънъри и тишлайфери

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Празничният сезон носи със себе си прекрасна възможност да се съберете с любимите хора около красиво подредена маса. Декорирането на масата ви за Коледа е прекрасен начин да подготвите сцената за празнични ястия и скъпи моменти. Коледни покривки, рънъри и тишлайфери за украса на масата играят централна роля в превръщането на центъра на вашите празненства.

Изберете вашата основа: Покривката

Започнете, като изберете покривка, която задава тона на вашата коледна тема. Класически избор като наситено червено, горско зелено или снежнобяло често предизвикват традиционния празничен дух. Съвременните тенденции обаче може да ви вдъхновят да изследвате метални нюанси като злато или сребро или дори да изберете шарки като каре или снежинки за модерен щрих.

Помислете и за материала – памучните или ленени покривки могат да внесат непринудено, спокойно усещане, докато сатенът или кадифето могат да добавят елегантна и луксозна атмосфера към вашата маса.

Създаване на зашеметяваща коледна маса с покривки, рънъри и тишлайфери - рънър

Слой с тишлайфери

След като покривката ви е на мястото си, помислете за нейното наслояване с тишлайфер за маса. Този допълнителен елемент добавя дълбочина, текстура и фокусна точка към масата. За сплотена визия изберете тишлайфер за маса, който допълва цветовете и стила на вашата покривка. Можете да изберете контрастен цвят, за да добавите визуален интерес, или шарка, която отразява сезона, като борови клонки, северни елени или геометрични дизайни, напомнящи снежинки.

Разположете тишлайфера за маса по дължина надолу по средата на масата или го поставете по ширината, в зависимост от предпочитанията и размера на масата. Оставете го да виси леко над ръбовете за елегантен завършек.

Смесете и комбинирайте с рънъри за маса

За да добавите повече усет и измерение, включете рънъри за маса или подложки по цялата ширина на масата. Смесването и съчетаването на различни модели, текстури или цветове може да създаде визуално завладяващ ефект. Тези рънъри или подложки могат да служат като индивидуални настройки за място или централни елементи за декоративни елементи като свещи, флорални аранжировки или коледни орнаменти.

Например, помислете дали да не използвате рънъри за маса от чул или дантела, за да допълните коледна маса с рустикален стил или изберете пайети или блестящи рънъри за бляскаво докосване.

Създаване на зашеметяваща коледна маса с покривки, рънъри и тишлайфери - подложка

Координирайте със сервизи и декор

Докато покривате масата си с покривки, рънъри и тишлайфери, уверете се, че останалите ви сервизи и декорации са в хармония с общата тема. Координирайте салфетки, прибори за хранене, стъклария и централни елементи, за да допълните цветовете и стила на избраната от вас основа.

Добавете празнични щрихи като пръстени за салфетки, украсени с миниатюрни орнаменти, свежа зеленина като централен елемент или разпръснати шишарки и горски плодове по масата за естествен, вдъхновен от гората вид.

Персонализирайте

И накрая, не се страхувайте да влеете личния си щрих в настройката на масата. Помислете за добавяне на картички с имена или малки подаръци към всеки сет от прибори, включване на ръчно изработени елементи като орнаменти „направи си сам“ или картички за място или дори включване на семейни реликви или скъпи декорации, за да направите изкарването на масата уникално за вас.

Не забравяйте, че ключът към красиво декорирана коледна маса е да балансирате цветовете, текстурите и тематичните елементи, като същевременно позволявате на вашата креативност да блесне.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий