Идеи за дизайн на възглавнички

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Уикенда и почивката в края на работния ден са малкото моменти, когато човек релаксира вкъщи на дивана. Независимо от вида, цвета и модела на меките мебели, възглавничките винаги са неразделна част от обзавеждането ни. Понякога са само акцент и придават завършеност и красота. Понякога са цяла камара от пъстри четириъгълници с дантели и пискюли.

Според вида си съществуват три основни вида възглавници:
– стандартните или спални възглавници
– ортопедични
– декоративни

Размерът, формата и пълнежът са особенно важни за стандартните и ортопедичните възглавници, защото няма продуктивен и бодър ден без спокоен нощен сън. А няма спокоен сън без удобна и пухкава възглавница.

декоративни възглавнички

От къде идва възглавницата?

Преди векове, думата възглавница в Европа дори не е съществувала. Хората са спали върху плоски повърхности или използвали предмети и материали от дърво, камък или тухли, за да си почине главата, докато спят. Сведение за първите възглавници има от древен Египет и азиатските страни, където богатите ги използвали като луксозен атрибут. Първоначално са създадени на база дърво или керамика, китайски порцелан а в последствие и пълнеж от плат.

В по-късни дни ушиването, багренето и везането се правърнало в изящно изкуство, а възглавницата отново е лукс достъпен само за богатите и елита. Пищно украсените и декорирани дори със злато и диаманти възглавници са на почит в Азия, а по-късно са пренесени и в Европа, където се превръщат в задължителен атрибут от комфорта и лукса на богатите европейци.

Днес възгалвницата не е лукс за никого. Съществува огромен избор от размери, пълнеж, форма, мекота. Но декоративните възглавнички продължават да бъдат вид форма на изкуство и повод за креативност. В днешно време ще намерите хиляди иновативни и креативни проекти. Това е мястото, където таланта на индустриалните дизайнери може да се разгърне изцяло.

25 супер креативни възглавнички

Днешната статия показва 25 от най-забавните и креативни творчески проекти за възглавници, които направо разбиват с гръм и трясък всички догми на традиционният дизайн. Разгледайте тази колекция като източник на вдъхновение за дизайнери и творци.

Аз си харесах един модел, специално подходящ за бой с възглавници :). Дано и вие си харесате нещо. А това може да бъде чудесен повод да идете до близкия мебелен магазин и да обновите скучните или захабени възглавнички.

Ако статията Ви харесва, моля помогнете да я популяризираме като я харесате или споделите чрез бутончетата отдолу. Благодарим Ви много!

2 Comments

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий