Моята мечта за дом

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Мечтите, които сбъдваме или не, много често са свързани със собствен дом и място с топлина и домашен уют.

В живота на човек настъпва време, в което сериозно търси своята половинка, замисля се за сигурност, поколение, свое местенце и други такива важни неща в живота си.
Точно тогава започваме да визуализираме различни неща: топъл дом с много и палави деца, камина, собствена спалня с баня и дрешник… Детска стая за палавниците, спалня за приятелите и гостите събота вечер, добре подреден двор и барбекю на терасата… Или пък модерен апартамент с функционални и семпли мебели, лъскави витрини и плотове и изпълнен с модерна техника.
Мечтата и идеята за собствен дом всеки разбира по свой собствен начин.
Но едно нещо е еднакво навсякъде – всички тези мечти стоят закачени точно пред погледа ни като картина с рамка. Много хора имаха шанс и превърнаха мечтите в реалност. Те най-вероятно гонят вече други мечти.

Други още не успяват. А трети няма да успеят никога. Финансовата криза и тази на имотния пазар и банковите услуги попари мечтите на много българи.
А стремежа за собствено жилище е наистина силно експониран, особено в България. Питайте 100 човека, какво ще направят ако спечелят 1 милион лева. Половината ще отговорят, че ще си купят апартамент, къща и кола…

Моята мечта за дом

А каква е моята мечта за дом?
Харесвам истинските и неподправени домове, в които може да “подушиш” живота на хората там, присъствието и всяка тяхна стъпка, характера им, емоциите им и дневните битовизми, разхвърляните книги на дивана, небрежно захвърлените чехли.
Естествено и аз се захласвам по красиви интериори от списанията и блоговете за дизайн и обзавеждане. Истината е че те понякога изглеждат стерилни и сякаш необитаеми.
Замислям се къде е детското кътче, където децата на воля ще разхвърлят играчки, къде мъжа ще подпира ракетите за тенис или къде има килер за зимните гуми, къде жената ще трупа бижута и дрънкулки?
Ето защо най-голямо вдъхновение за мен е да надникна /дори от снимки в блог/ в истински дом, в който любовта, уюта и удобството са на преден план. Домът, който е олицетворение на сплотеността и любящите се хора, а не култа към блясъка на стъклото, студения гранитогрес и празните и чисти кухненски плотове.

Надявам се скоро и нашият дом да бъде готов и да ви поканя да надникнете отвътре и погостувате. Обзаведен и приветлив.
С много ентусиазъм и очакване това да се случи през настоящата 2013 година.
Пожелавам на всички да успеят да осъществят мечтите си и да усетят невероятното усещане за собствен дом.

Ако статията Ви харесва, моля помогнете да я популяризираме като я харесате или споделите чрез бутончетата отдолу. Благодарим Ви много!

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий