Какъв тип килим е най-подходящ за коридори?

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Ако търсите най-добрия килим за коридор, трябва да имате предвид няколко важни фактора. Важно е да намерите килим, който ще издържи и ще изглежда добре години наред, а също и такъв, който ще бъде лесен за почистване.

Коридорите често са зони с голямo движение. Така че, ако искате да направите впечатление с подовата си настилка, трябва да помислите за пътеки за коридор, които са предназначени да предпазват отпечатъците от разнасяне. Те могат да се поставят върху стълби с плочки, твърда дървесина или дори можете да ги поставите като самостоятелна мебел. Те могат да бъдат фантастичен начин да добавите интерес и текстура към вашия дом.

Килимите са направени от хиляди влакна, които са прикрепени към здрава основа от индустриални машини. Този метод на изработка е много издръжлив и позволява на килимите да издържат на тежка употреба. В допълнение, те са естествено устойчиви на горене и меки под краката. Те обаче могат да бъдат трудни за почистване в зависимост от вида на използваните влакна.

За щастие има много страхотни варианти за килими за вашия коридор. Някои са направени от естествени влакна като вълна, докато други са синтетични. Независимо от материала, можете да избирате от разнообразие от цветове и шарки, включително класически неутрални, смели геометрични дизайни и цветни акценти. Независимо дали искате да озарите коридора си или да добавите нотка драма, със сигурност ще има стил, който е идеален за вашия дом.

Килимите са изработени от хиляди влакна, които са зашити заедно в затворени бримки. В зависимост от стила на килима, бримките са къси или дълги. Колкото по-дълги са влакната, толкова по-компактни ще станат след известно време на употреба. Ето защо пътеките за коридора обикновено се правят от усукани влакна с къс косъм.

За коридори, които изпитват много трафик, ще искате да изберете такъв с нисък косъм. Полиестер или найлон са чудесен избор за това. Полиестерът е по-мек от найлона и е по-малко вероятно да се матира. Полипропиленът е изкуствено влакно, което е лесно за поддръжка.

Вълната е друг добър избор, но е по-скъп от другите опции. Килимът, изработен от вълна, е мек, топъл и има абсорбираща текстура. Ще забележите също, че вълната е изключително устойчива на петна. Но може да влоши алергиите. Вълната е популярен материал за килими.

Друг вариант е раиран килим. Раираните килими са чудесен начин да добавите шарка към коридора си и могат да ви помогнат да скриете петна и мръсотия. Изборът на килим с шарен дизайн също може да придаде на вашия коридор илюзията за дължина.

И накрая, можете да изберете пътека за килими. Те не са толкова широки, колкото стълбите в пълен размер, но все пак са чудесен вариант за коридори. Те обикновено се слагат върху стълби от твърда дървесина и могат да добавят интерес към всяка стая. Пътеките често могат да се перат в пералня, така че можете да поддържате пода в коридора си чист.

Докато купувате килим за коридор, не забравяйте да направите измервания на вашето пространство. Наличието на правилните измервания ще направи процеса на инсталиране много по-лесен.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий