Как да боядисаме стените у дома?

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Ако искате да боядисате стените си у дома, има няколко основни стъпки, които трябва да следвате. Те включват избор на боя за стена, грундиране на стените, подготовка на стенните повърхности и боядисване. Можете да завършите боядисването на стаята за един уикенд. Ето няколко съвета, за да го направите още по-лесно.

Подготовка на стените

Подготовката на стените преди боядисване е ключът към перфектното покритие. Това включва премахване на всички потенциални неравности, които биха могли да повлияят на гладкостта на боята. Тази стъпка е от съществено значение дори за малка боя. Трябва също да премахнете набръчкани тапети или повреди. Това ще осигури много по-привлекателен завършек на помещението.

Преди боядисване е важно да почистите стената с фина шкурка и да я оставите да изсъхне, преди да нанесете друг слой боя за стени. След това използвайте стъргалка, за да изстържете всяка лепкава лента или замазка. Трябва също да почистите стените, за да сте сигурни, че няма бучки или неравности по повърхността. Също така е важно да почистите дупките и пукнатините, за да сте сигурни, че пълнителят ще остане на мястото си.

интериорна боя

Грунд

Преди да ползвате боя за стени, трябва да нанесете слой грунд, за да сте сигурни, че цветът ще се задържи. Независимо дали боядисвате стените за първи път или правите нова декорация след боядисване, грундът е важна стъпка. Запълва гъбестите пори на стената и образува здрава основа за боята. Грундът е особено важен, когато преминавате от тъмен цвят към светъл.

Има много различни видове грундове за боядисване на стените у дома. Грундът на основата на латекс е чудесен избор, тъй като има относително ниско съдържание на VOC и ще създаде равномерен слой, когато се използва правилно. Въпреки това, бъдете внимателни, когато нанасяте латексов грунд, защото това може да повреди някои повърхности и ще предизвика реакция. Най-добре е да използвате синтетична четка за нанасяне на латексов грунд.

Боядисване на стая за един уикенд

Боядисването на стая през уикенда със сигурност е възможно, но правилното й приготвяне е задължително. Преди да започнете, трябва да направите списък с всичко, което трябва да се направи преди боядисване. Независимо дали работите върху малка или голяма стая, боядисването изисква внимателно планиране. Започнете с щателна инспекция на стаята, за да сте сигурни, че няма да пренебрегнете някоя от основните стъпки.

боя за стена

Преди да започнете да боядисвате, уверете се, че имате необходимите инструменти. Ще трябва да закупите боя за стена, грунд, ролки и предпазни средства. Освен това, ще трябва да закупите кърпи и защитни калъфи. Ще ви трябва и бояджийска лента и фина шкурка.

Боядисване на стая с два цвята.

Боядисването на стая с два цвята може да бъде чудесен начин да й придадете отличителен стил. Двуцветните стени са ренесансова тенденция и са сигурен начин да направите помещението по-уютно. Визията може да бъде мека или смела, в зависимост от пространството и стила на стаята.

Когато боядисвате стая с два цвята, важно е да подготвите стената правилно. Ако стените са с подобен цвят, най-добре е да започнете с хоризонтално разделяне на стената. Въпреки това, ако стаята е с уникална форма или има уникален тип стена, може да откриете, че вертикалното разделяне на стените е по-лесно. И в двата случая трябва да изберете точка на стената, където се срещат двата цвята, и да маркирате тази линия с парче маскираща лента. След като лентата бъде премахната, можете да започнете да рисувате втория цвят.

Боядисване на стая

Боядисването на стая у дома изисква няколко стъпки, за да свършите работата както трябва. Първата стъпка е да подготвите помещението за боядисване. Това може да включва покриване на пода с кърпи и премахване на капаците на превключвателите за осветление, ако е необходимо. Трябва също да използвате шпакловка, за да запълните всякакви пукнатини или дупки от пирони. И накрая, трябва да използвате проба от боя, за да определите цвета, който искате да използвате.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий