Вълнуващите нови тенденции при матраците

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Новият начин на живот ражда нови предизвикателства. Постоянно сме подложени на прах, лъчения, стрес, забързаност.
И това ни се отразява.

Статистики постоянно сочат, че все повече хора страдат от разнообразни гръбначни деформации, мускулни травми, аспираторни проблеми. По-стряскащата част от тези тревожни статистики е, че възрастта, в която хората се сблъскват с подобни здравословни проблеми постоянно пада.
Днес почти 80 % от хората по света имат някаква форма на гръбначно изкривяване. Процентът за хората с дихателни нарушения сигурно е подобен, ако не и по-висок.

Цената на напредъка?
Не е задължително.
Бизнесът не спи. Колкото и да са обвинявани в алчност и безсърдечност, всъщност много от сериозните бизнесмени са отговорни хора и са угрижени, заради посочените проблеми. Но за разлика от мрънкащите коментатори, много от угрижените бизнесмени
реално
действат
с капацитет, ресурси и план.

Това се забелязва и в бизнеса с матраци. Новите предизвикателства отключиха нови тенденции в проектирането и производството на матраци. И се очаква в бъдеще сериозните марки матраци да отговарят все по-категорично на ежедневието на модерния човек.

Какви са някои от водещите тенденции при матраците?

Като цяло ключовият израз е максимално отпускане в максимално здравословна среда.

единичен матрак

И в тази връзка, конкретните тенденции при матраците са…

Наблягане на ортопедичния ефект от лежането върху матрака

Според експертите, в бъдеще все по-малко ще има нужда да се уточнява кой модел матраци е с ортопедичен ефект и кой – не. Ортопедичността вече ще бъде същностна характеристика на реномираните марки матраци.

Отсъствие на вредни материали в матраците

Това прилича повече на задължително условие, но всъщност е засилваща се еко-тенденция. Целите на утвърдените производители на матраци са да намерят начини да произвеждат със 100 % безвредни и екологично чисти материали.
Показателна в това отношение е тенденцията за производство на модели матраци без лепила. Вместо тях, за скрепяване на компонентите и тъканите на един матрак все повече ще се използва новата технология на термотопене Hot Melt.
Тя се изразява в това, че при съединяването на материалите се ползва специално разтопена смес, която бързо се втвърдява. Тази смес скрепява компонентите на матрака, като в същото време придава еластичност.

Използване на рециклирани материали

Тази тенденция при матраците е продължение на горната. Целта остава запазване на чистата природна среда. И въпреки, че все още най-разпространените марки матраци като Блян, Магнифлекс, ТЕД не са прегърнали изцяло практиката за производство на матраци от рециклирани материали, се очертава в най-скоро време да се оформи точно такъв сегмент на пазара.

Матраци с регулиране на температурата

Такива модели матраци все повече ще се рекламират като „най-умните от вида си”. Очаква се те да направят напълно излишни отопляващите одеяла и възглавници.
Тези матраци ще стават все по-„умни” и все по-ефикасно ще „преценяват” здравословната температура във всяка ситуация. Проблем може да бъде високата цена на тези матраци.

Матраците „надебеляват” всяка година

Въобще не е доказано, че дебелият матрак е по-мек, по-удобен и че по-добре подпира гърба. Само че много потребители мислят точно така. За тях повечето слоеве в матрака носят повече мекота и комфорт. И „надебеляването” на матраците е една добра стара нова тенденция.

3D матраци?

Модерна тенденция е внедряването в матраците на 3D AEROSYSTEM.
Това е мрежа от преплетени помежду си влакна, образуващи специфични клетъчни форми в сърцевината на матрака. Тези клетки отварят пространство за циркулация на влага и въздух в матрака, подобряват микроклимата и предпазват от мухлясване.

Матраци с екзотични покрития

Съвременните технологии позволяват извличане на всякакви вещества от природата. Хит при матраците са бамбуковите фибри, извлечени от пулпата на растението. Те абсорбират влагата отлично, съхнат светкавично и са естествен антибактериален материал.

Това са само част от новите тенденции на пазара на матраците. А ако търсите онлайн магазин за матраци Пловдив посетете Матраци БГ.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий