Седмица на дизайна в Милано

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Няма човек, който като чуе Италия и най-вече Милано да не ги свързва с дизайна. Милано е наистина люлката на едни от най-известните и талантливи автомобилни, продуктови, модни и интериорни дизайнери. За 52-ри пореден път тази година светът отново се въртеше около дизайнът, мебелите, обзавеждането и интериора. Това се случи в седмицата 9-14 Април 2013.

От 1961 г. насам всяка година Милано става средище на водещите тенденции в дизайнa и обзавеждането от цял свят. Изложбената площ в търговския център “Фиера Милано” е с внушителните 220 хил. кв.м., а на изложението присъстваха над 2500 креативни дизайнери.

На събитието присъстваха световноизвестни марки и дизайнери от цял свят. За момента нямаме информация дали българска дизайнерска група или интериорен дизайнер е участвал в дизайнерския подиум.

Модни брандове и корифеи като “Версаче” и “Армани” налагат скъпи и луксозни артикули и бутикови серии мебели и обзавеждане. Креативни млади дизайнери прокарват функционални и не дотам проекти за мебели и всякакви интериорни решения. Амбициозни старт-ъп компании лансират оригинални и напредничави дизайнерски продукти. Семейни бизнес фабрики с вековни традиции в производството на класически или модерни мебели показват проукцията си. Тук може да видите почи всичко. И всичко е в името на дизайна. В името на дизайна и в името на продажбите и привличането на всякакви клиенти. От най-богатите и капризни руски и азиатски клиенти, които могат да бъдат привлечени от шикозни и дори кичозни интериорни решения, до свръх богати европейски магнати, които се задоволяват само с лимитирани колекции мебели и аксесоари.

Акцент в “Армани” бяха гардеробите от японско екзотично дърво. “Винаги сме гледали към далечни страни по света, но сега това е неизбежно с икономическите проблеми в Италия”, каза пред “Ройтерс” Джорджо Армани на презентацията на неговата колекция “Къща Армани” 2013-2014 в театъра му в Милано. Той е използвал естествени, но редки материали като японски ясен за гардероб и райета от бананово дърво за игрални маси. Армани е превърнал дизайна на мебели в неделима част от компанията си, която има приходи от 6.7 млрд. евро за 2011 г. През 2003 г. Той създава студио за интериорен дизайн за частни клиенти и жилищни предприемачи, което работи също с най-голямата индийска строителна организация “Лодха” по Световните кули в Мумбай.

milano-design-week

52-рото мебелно събитие беше наистина мегаломанско – професионалисти и любители от цял свят. Истински празник за пристрастените към красотата на интериора и мебелите.
Повече може да прочетете тук:
http://www.cosmit.it
http://www.designboom.com/
http://www.greencardesign.com/

Ако искате да следите, всичко което се случва в света на дизайна, всяко събитие или подиум за обзавеждане и интериор посетете worlddesignguide и при възможност участвайте.

Ако статията Ви харесва, моля помогнете да я популяризираме като я харесате или споделите чрез бутончетата отдолу. Благодарим Ви много!

One Response

  1. Италия 2014 Reply

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий