Модерен или класически интериорен дизайн

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Индивидуалният ви стил може да е в синхрон или в разрез с вашия интериорен дизайн.

Не е задължително да следвате последните тенденции при обзавеждането на дома, освен ако не държите на модерен интериорен дизайн. Експертите в областта ще Ви осведомят за актуалните идеи, с които могат да преобразят жилището ви. От Вас ще се иска единствено да ги приемете или отхвърлите, докато не изчистите детайлите и не усетите, че това е Вашият проект, който ви лежи особено на сърце.

Мнозина не са привърженици на авангардните решения, предпочитат да се спрат на класическия интериорен дизайн, тъй като той е непреходен и лесно се съчетава с изчистени форми, цветове и мебели. Независимо какво е Вашето желание, то може да бъде лесно изпълнено, стига да имате ясна представа за него. Ето защо започнете от там – модерен или класически да бъде интериорът Ви.

Няколко „за“ и „против“- класиката срещу модата

Класическият дизайн е не само вечен, той е изящен, внушителен със своето масивно присъствие, излъчва аристократизъм. В очите на неговите противници обаче не си струва да се правят скъпи инвестиции, ако обитавате панелка в краен квартал, защото би било излишна демонстрация на лукс. Примерът е доста краен и не можем да го подкрепим напълно в никакъв случай, тъй като с професионален дизайнер можете да намерите баланса между визия и бюджет, класическият интериор би могъл да бъде сътворен и на изгодна цена.

Любителите на неутралните тонове са твърдо „за“ цялостното класическо изпълнение, защото то е в синхрон с тях, но трудно биха убедили всички в избора си, тъй като някои го намират за скучен. Къде по-атрактивно е да се внесат повече цветни акценти, моделите да са разчупени. Хармонията е постижима и при съвременния интериорен дизайн, убедени са от ответната страна.

Класическият стил използва принципи в композициите и детайли, които го правят желан дори и днес. Съвършенството му е неповторимо и винаги може да бъде обогатяван през годините, когато решим да правим промени. Същевременно той не може да задоволи очакванията на тези, които изпитват необходимост да са заобиколени от пъстра, свежа и дори хаотична среда у дома.
Важно е да се водим от личното си усещане за комфорт, а ако държим да включим и двата стила, не бива да се притесняваме, защото и такова съчетание е възможно. В търсене на нови усещания и предизвикателства в интериора, се формира така наречената еклектика. Тя се характеризира със силна индивидуалност и голямо разнообразие в комбинациите.

Източник: Ona Design

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий