Как да отглеждаме цветето Мединила Магнифика

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Мединила Магнифика е едно от най-красивите саксийни цветя, които да озарят дома ви и да му придадат свеж ви.  Научете как да се грижите за вашата Medinilla magnifica, като следвате няколко прости указания. Те включват подходяща температура и поливане, както и торене на растението. Не забравяйте да внимавате за брашнести червеи. Поливайте растението си по балансиран начин, за да избегнете причиняването на щети.

Поливане

Поливането на Medinilla magnifica е важно, тъй като този сукулент се нуждае от влажност в почвата, за да остане здрав и красив. Трябва обаче да избягвате преполиването му, тъй като твърде много вода може да причини гниене на корените. Това състояние е по-трудно за лечение, отколкото твърде малко вода, и е важно да го избягвате, доколкото е възможно.

При силна жега или в стая със затворени прозорци може да откриете червеи по листата на цветето. Можете да ги премахнете с памучен тампон, напоен със спирт, или да нанесете пестицид. Прекомерното поливане ще доведе до гниене на корените и други проблеми и е най-добре да се избягва през пролетта и началото на лятото.

Торене

Торенето на Мединила Магнифика може да бъде лесен процес. Растението може да се наторява със стандартен тор за стайни растения или орхидеи. Важно е да се отбележи, че растението не трябва да се тори, докато цъфти. Освен това трябва да избягвате преовлажняване.

Как да отглеждаме цветето Мединила Магнифика - торене Medinilla magnifica е тропическо растение, което вирее най-добре в по-топъл климат. Известен е с високата си декоративна стойност. Предпочита зони с непряка слънчева светлина, защото пряката слънчева светлина уврежда листата и ги оцветява в кафяво. Растението расте добре и в сенчеста, смесена почва, която съдържа торфен мъх или кора от орхидея. Този тип почва е слабо кисела, така че е добра идея да използвате подкисляващ тор.

Температура

Температурата зависи от това къде се отглежда цветето. Растението е родом от Югоизточна Азия и части от Африка и е класифицирано като епифит, което означава, че се нуждае от много светлина, за да расте правилно. Предпочита сянката или непряката слънчева светлина на прозорец с южно изложение, въпреки че може да понася пряка слънчева светлина, стига да се поддържа влажно. Идеалният му температурен диапазон е между 17 и 25 градуса по Целзий и цъфти три месеца в годината.

Брашнести червеи

Medinilla magnifica изисква ярко осветление с нисък риск от пряко излагане на слънце. Освен това е податлив на нападение от кошенила, което може да се третира със специфичен инсектицид. Растението изисква светла зона през есента и зимата, когато е в латентно състояние. Естествените лъчи му осигуряват хранителни вещества и влага през тези времена.

Поливането трябва да се извършва редовно през вегетационния период, два пъти седмично. Уверете се, че кореновата топка се поддържа равномерно влажна, но не мокра. Избягвайте преполиването и използвайте влагомер, за да разберете правилното време за поливане. Ако почвата е твърде влажна, изчакайте ден или два, преди да поливате отново.

Как да отглеждаме цветето Мединила Магнифика - вредители

Подрязване

Подрязването на Medinilla magnifica включва премахване на мъртви, болни или повредени клони. Този храст изисква постоянна влажност и влажен субстрат. Избягвайте преполиването, за да предотвратите гниене на корените, което е трудно за лечение. Избягвайте да накисвате растението с вода, ако вече е твърде сухо, тъй като твърде много вода ще доведе до загуба на листа.

За най-добри резултати подрязвайте Medinilla, след като е прецъфтяла. Можете да отделите растението в кореновата система, за да насърчите по-бърз растеж. Корените на това растение са адаптирани към горния слой на почвата, така че не го засаждайте в плитък съд. Идеална е широка саксия, която позволява на корените да се разпространят близо до повърхността.

Пресаждане

Ако търсите съвети за презасаждане на medinilla magnifica, попаднали сте на правилното място. Растението се нуждае от висока влажност и трябва редовно да се оросява. Уверете се, че саксията му има дренажен отвор, за да поддържа почвата влажна. Освен това ще оцени филтрираната светлина. Прахът може да се събере върху листата, да ги запуши и да ги направи по-трудни за поемане на светлина. Лек душ със стайна температура може да помогне за отстраняването на праха.

Когато пресаждате цветето, не забравяйте да изберете контейнер, който е достатъчно голям, за да побере кореновата топка на растението. Трябва да се засади в дълбока, голяма сеялка с добра дренажна система. Избягвайте да използвате светло оцветени саксии, за да предотвратите преовлажняване, тъй като корените на Medinilla magnifica могат да израснат от дъното на саксията.

Как да отглеждаме цветето Мединила Магнифика - пресаждане

Бутик Жардин – един от най-харесваните цветарски магазини в страната предлага за Мединила Магнифика цена, която няма да навреди на семейния бюджет, както и бърза доставка в цялата страна.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий