Какви аксесоари са ми необходими за наргиле?

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Ако искате да се насладите на наргиле, има много различни аксесоари за наргиле, които можете да закупите. Те могат да варират от почистващи разтвори – до устройства за управление на топлината. Важно е да знаете от какъв вид аксесоар ще имате нужда, за да сте сигурни, че имате всичко необходимо.

Почистващ разтвор

Предлагат се няколко решения за почистване на наргиле. Можете да ги купите в местния магазин за тютюневи изделия или онлайн. Тези продукти са специално създадени, за да разграждат натрупването на утайки. По този начин можете да се насладите на сесията си, без да се притеснявате, че ще се разболеете.

Най-доброто решение за почистване на наргиле, е комбинация от лимонов сок, сода за хляб и топла вода. Използването на тези лесни елементи, ще запази вашето наргиле искрящо и свежо.

За цялостно почистване, се нуждаете от усукана кърпа и четка. Започнете с помощта на дълга четка, за да изтъркате вътрешността на стъблото. Уверете се, че се движите напред-назад с метещи движения, за да разхлабите всяко натрупване.

Най-добрата част от това решение за почистване на наргиле е, че можете да го използвате върху всички части на вашето наргиле. Също така е много лесно за използване.

Четка за маркуч

Когато става въпрос за почистване на наргиле, трябва да имате предвид няколко неща. Може да искате да инвестирате в четка за маркуч, която ще свърши добра работа за поддържане на вашия маркуч чист. Най-добрите четки за маркучи са специално проектирани да издържат на суровата употреба.

Използването на подходящ разтвор за почистване на наргиле, е ключът към чист маркуч. Доброто решение трябва да съдържа естествени цитрусови масла. За щастие, това не е трудно да се намери. Тези масла ще ви помогнат да запазите маркуча си свеж и да мирише приятно.

Освен очевидното, доброто почистващо решение също ще предпази маркуча ви от напукване. Това ще помогне да се поддържа в работно състояние за много години напред. Ако маркучът ви е дълъг, може да не успеете да го достигнете директно от крана. Използвайте кърпа, за да уловите всички капки.

Устройство за управление на топлината

Устройството за управление на топлината за наргиле, е удобен аксесоар, предназначен да контролира количеството топлина, предавано от въглищата към наргилето. Освен това помага за генериране на постоянна и равномерна топлина. Това ще подобри вкуса на вашето наргиле и ще предотврати възможността да го изгорите.

Предлагат се няколко модела устройства за управление на топлината. Някои модели са прости, докато други са сложни. Има широка гама от възможности за всеки пушач.

HMD са чудесен начин да избегнете натрупването на пепел върху купата за наргиле. Освен това те разпределят топлината равномерно, така че въглените и тютюнът остават горещи през цялата сесия. Те помагат за намаляване на вкуса на въглен в дима и предотвратяват появата на дупки.

Купички

Изборът на перфектната купа за наргиле, е решаваща стъпка във вашето изживяване при пушене. Има много различни стилове, от които да избирате, всеки от които предоставя уникални предимства и изживяване при пушене. Докато повечето купи са направени от глина, някои са направени от стъкло или силикон.

Глинените купи за наргиле с кръгло дъно, са известни със своята гъвкавост. Тези купи, имат дебели стени, които помагат за поддържане на стабилна топлина. Те също така са много абсорбиращи, което насърчава по-дългата сесия на пушене.

Порестата структура на глината насърчава равномерното разпределение на топлината. Освен това позволява максимален аромат да проникне в стените. Въпреки това, порестият характер на материала изисква купата да се почисти старателно, за да се отстрани всеки послевкус.

Купа в турски стил е чудесен избор за тютюневи димове с тъмни листа. Този тип купа има дебели стени и широко плоско дъно, което е отлично за нагряване на наргиле.

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий