Видове паркет и как правилно да изберем?

Споделете, ако харесвате
Share On Twitter
Share On Pinterest

Паркетът е може би най-използваната и класическа подова настилка. В последните години заради цената, хит стана ламината, но неговите качества или по-скоро липса на такива, не могат да го направят конкурентен на естествения дървен паркет. Последния е издържал теста на времето и на потребителите.

Кога и къде се ползва паркет?

Той е мултифункцинална настилка, ползвана както за дома, така и за офиса. Разбира се офисните паркети са от друг клас и изискванията към тях са различни. Но този, ползван за дома е все по-разпространен и достъпен. Той създава така желания уют в спалнята или хола. Но има модели паркет, пригодени за ползване и в кухнята и подходящи за почти всяко помещение. Паркетът успешно декорира домът ни и разнообразява интериора, като го прави по-жизнен и естествен. В зависимост от цвета и шарките на паркета може да постигнете и други цели: изтънченост и модерен стил.

Не са рядкост и случаите, когато интериорни дизайнери ползват паркет като декорация за стени, ниши и килери. Намирането на точният модел, шарка и цвят, който да съответства на стила на дома ви не е лесна задача, понеже на пазара присъстват толкова много марки, цветове и различни цени, че трябва сериозно да се замислите преди да направите покупка. От мен запомнете един безценен съвет – използвайте само утвърдени и качествени марки паркет от търговец или фирма, която е вносител на утвърдена световна марка, ще го монтира професионално и ще ви даде нужните гаранции и сертификати за качество.

Ако потърсите в Интернет ще намерите много сайтове на фирми, продаващи паркет, като много често има промоции или в офертата влизат безплатно различни екстри. Не разчитайте да намерите безплатен монтаж, а ако някъде го предложат не се подлъгвайте. За да е професионално монтиран вашия паркет, няма как услугата да е безплатна. Монтаж без пари може да намерите само в офертите, предлагащи ламинат. Но все пак ламината не е паркет.

А какво всъщност е паркета?

По-подробно ще се спра на неговата структура, което е определящо за вида му.

В зависимост от материала, структурата и начина на изработка, паркетите може да бъдат масивни, трислойни, екзотични /художествени/ и декинг.
Масивния паркет, въпреки че е най-разпостранен, не винаги е най-добрият избор. Като равностоен по качества, но на по-добра цена се оказва трислойния паркет.
Екзотичните видове се ползват при специфични интериорни нужди и при по-широк бюджет, заради цената на последните.
Декинга е предимно за външно ползване и по тази причина, не е обект на настоящата статия.

Затова е по-добре, когато решите да купите и използвате естествен паркет да се консултирате със специалист. След доста питане и разпитване препоръчвам експертите на тема паркет от фирма Паркетсенс.

паркет от Parketsense

Освен за вида, подходящ за дома ви, използвайте консултациите на специалистите от Паркетсенс и за консултация за подходящите шарки и цветове. Така най-лесно ще се ориентирате за подходящият модел подова настилка, който подхожда на вашият дом.

Къде и как да откриете Паркетсенс?

Както те казват “Винаги сте добре дошли в нашият бутик за паркети” на адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77
А за връзка ползвайте телефон: 02/928 27 66

шоурумът на Parketsense

Reply


Виж
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Скрий